Meurs kansrijk in titelstrijd


Pim Meurs voor derde keer op rij actief op Nederlands kampioenschap.
Culemborgs damtalent gaat in Wapenveld anderhalve week lang de strijd aan met de nationale top in de strijd om de Nederlandse titel. Het toernooi wordt door Pim Meurs tevens gezien als aanloopevenement voor het WK in mei.


De Gelderlander, regiosport Rivierenland dinsdag 5 april 2011
door Anton Janssen

WAPENVELD – Pim Meurs is morgen in Wapenveld voor het derde jaar op rij deelnemer aan het Nederlands kampioenschap dammen. De oud-jeugdwereldkampioen zit als enige speler uit het Rivierenland achter het dambord.
Van de Culemborgse deelnemers van 2010 slaan Boudewijn Derkx en Pieter Steijlen wegens studie een jaar over. Jeroen van den Akker, die al vaak het NK speelde, heeft zich dit jaar niet geplaatst. Meurs krijgt op het NK onder andere te maken met Alexander Baljakin (teamgenoot bij DV Huissen) die probeert zijn derde titel op rij te veroveren.
Het NK 2011 is voor grootmeester Meurs en ook voor Baljakin tevens de aanloop naar het wereldkampioenschap dat van 7 tot en met 28 mei in Urk en Emmeloord wordt verspeeld. Baljakin plaatste zich als Nederlands kampioen voor de mondiale titelstrijd, Meurs met een derde plaats in het Europees plaatsingstoernooi.
Meurs was met zijn derde plaats in het NK van vorig jaar rechtstreeks voor het komende titeltoernooi geplaatst. De Culemborger debuteerde in 2009 op het NK waarin hij ook vorig jaar meespeelde. In dammend Nederland wordt als één van de meest veelbelovende talenten gezien. Dat komt onder andere tot uiting in zijn HP (High Potential) status. Daarmee maakte de in Wageningen studerende 23- jarige dammer aanspraak op een toelage van de sportkoepel NOC/ NSF.
Meurs maakte in de damsport een stormachtige ontwikkeling door. Hij haalde vanaf zijn jongste jaren aansprekende resultaten met als hoogtepunt de wereldtitel bij de junioren in 2006. Verder was hij in het seizoen 2007-2008 topscorer in de ereklasse, het hoogste landelijk clubniveau.
Ook bij de teamwedstrijden reikte Meurs tot grote hoogte. In het seizoen 2006-2007 werd hij met het Culemborgse Denk en Zet landskampioen en in 2009-2010 deed hij dat met zijn huidige club DV Huissen. Die club eindigde dit sei¬zoen op de derde plaats.
Als debutant op het NK bleef hij in 2009 twee winstpartijen en ne¬gen remises ongeslagen. Na een barrage met Martin Dolfing legde de Culemborger in Emmen beslag op de derde plaats. Die opgaande lijn zette Meurs deze jaargang door. Hij bleef als speler van DV Huissen met een plus vier- score ongeslagen in de ereklasse en won met Denk en Zet alle partijen voor de Gelderse bekercompetitie.
In ronde 1 speelt Meurs morgen in Wapenveld met de zwarte schijven tegen de uit Zeeland afkomstige debutant Martijn Rentmeester. De nationale titelstrijd kent dit jaar nog drie debutanten: Frerik Andriessen, Richard Mooser en Edwin Twiest.


 Vertaal deze site 

Met dank aan

KNDB

Accon avm

Rabobank

Sanders Puzzelboeken

Bolletje

Visser Hattem B.V.

Everloo & Bakker

PODB

Muziekhuis Souman

Hubo Zwerus

Blok projectsoffering

Forbo

Ventilex

Eye-T webdesign uit Heerde

Imtech

Ellen4biz