Grootmeester uit Arnhem aast op zijn derde Nederlandse titel op rij


Baljakin gaat voor trilogie | Alexander Baljakin verdedigt in Wapenveld zijn Nederlandse titel dammen. Grootmeester van DV Huissen werd laatste twee jaar Nederlands kampioen.
NK geldt als aanloop naar WK van mei in eigen land.


door Anton Janssen | De Gelderlander

ARNHEM – Alexander Baljakin is de te kloppen man op het NK dammen, dat vandaag begint en duurt tot en met zaterdag 16 april. De regerend landskampioen uit Arnhem gaat in Wapenveld voor zijn derde nationale titel op rij.
Voor Baljakin wordt het titeltoernooi het achtste in successie, na zijn debuut in 2004. De grootmeester, speler van DV Huissen en bekend om zijn fraaie speelstijl, houdt zich aan de vooravond van het NK op de vlakte over zijn kansen.
„ Het valt moeilijk te zeggen of ik kans maak op titelprolongatie, maar ik voel me redelijk in vorm”, zo verwijst Baljakin naar zijn mooie partijen in de interland van vorige maand tegen Senegal. „Ik wil hier in ieder geval weer in de top meedoen.”
Baljakin opent het NK vandaag tegen Frerik Andriessen, een van de vier debutanten. Onder de twaalf deelnemers bevindt zich ook Pim Meurs, zijn ploeggenoot bij Huissen.
Het NK geldt voor Baljakin en Meurs ook als aanloop naar het WK, dat van 7 tot en met 28 mei in Urk en Emmeloord wordt gehouden. Baljakin plaatste zich als Nederlands kampioen voor de mondiale titelstrijd. „Ik beschouw dit NK ook als een soort van voorbereiding op het WK van volgende maand.”
Programma eerste ronde ( vandaag, 12.00 uur): Roel Boomstra-Michiel Kroesbergen, Martin Dolfing-Kees Thijs¬sen, Ron Heusdens- Edwin Twiest, Jasper Lemmen-Richard Mooser, Martijn Rentmeester-Pim Meurs, Frerik Andriessen- Alexander Baljakin.


 Vertaal deze site 

Met dank aan

KNDB

Accon avm

Rabobank

Sanders Puzzelboeken

Bolletje

Visser Hattem B.V.

Everloo & Bakker

PODB

Muziekhuis Souman

Hubo Zwerus

Blok projectsoffering

Forbo

Ventilex

Eye-T webdesign uit Heerde

Imtech

Ellen4biz