Goed begin van jonge Culemborger


Brutale start Meurs op NK - Culemborger Pim Meurs deelt koppositie met vijf andere deelnemers. De jonge dammer kent een overtuigende start met winst en remise in openingsronden.
Meurs in derde ronde tegen favoriet en clubgenoot Baljakin.


door Anton Janssen | De Gelderlander Regiosport Rivierenland


De start van Pim Meurs op het Nederlands Kampioenschap (NK) dammen in Wapenveld is bevredigend. De Culemborger staat na de tweede ronde van gistermiddag op de met vijf andere deelnemers gedeelde eerste plaats.

Meurs heeft net als Boomstra, Baljakin, Lemmen, Heusdens en Dolfing drie punten uit twee partijen. De zes hebben een punt meer dan debutant Edwin Twiest. Woensdag won de voor de vierde keer op het NK spelende Meurs van Martijn Rentmeester, gisteren deelde hij de punten met Frerik Andriessen.

De Culemborgse vertegenwoordiger op dit NK heeft zich een plaats op het podium tot doel gesteld en wil ook punten verzamelen voor de nationale grootmeestertitel. Hij kwam twee keer tegen een debutant achter het dambord. In de eerste ronde tegen de Zeeuw Martijn Rentmeester, in de tweede tegen Frerik Andriessen uit Delft.
In de confrontatie met Rentmeester trok Meurs fel van leer. Het werd een boeiend duel waarin oud-jeugdwereldkampioen Meurs in het middenspel een schijf veroverde. Het afspel verliep probleemloos: Meurs zette het openingsduel moeiteloos in winst om.

Ook in de tweede ronde tegen de met een hoed achter de tafel zittende Andriessen vloog Meurs er fel in. De Culemborger: „ Het werd superspannend. Ik kreeg gaandeweg door een mooie doorstoot optisch voordeel. Andriessen moest een schijf inleveren. Dat was een verantwoord plan want het bood hem voldoende compensatie. Ik kreeg geen aanknopingspunten voor winst en berustte direct na de vijftigste zet in de deling van de punten.”

Vandaag is titelverdediger Alexander Baljakin in de derde ronde de volgende tegenstander van Pim Meurs. Het is een ontmoeting tussen twee clubgenoten: Baljakin en Meurs komen in de competitie uit voor DV Huissen. Beide spelers gaan vanaf 7 mei meedoen aan het wereldkampioenschap.

 Vertaal deze site 

Met dank aan

KNDB

Accon avm

Rabobank

Sanders Puzzelboeken

Bolletje

Visser Hattem B.V.

Everloo & Bakker

PODB

Muziekhuis Souman

Hubo Zwerus

Blok projectsoffering

Forbo

Ventilex

Eye-T webdesign uit Heerde

Imtech

Ellen4biz