Alexander Baljakin in voorste rij


Titelverdediger Alexander Baljakin staat na de eerste twee speelronden van het Nederlands kampioenschap dammen in Wapenveld in het voorste gelid. De al jarenlang voor DV Huissen uitkomende topspeler uit Arnhem bezet de gedeelde eerste plaats.


door Anton Janssen | De Gelderlander

Baljakin, de nationaal kampioen van 2009 en 2010, heeft in de groep van zes koplopers gezel-schap van teamgenoot Pim Meurs en van de bij DC Lent spelende Jasper Lemmen. Ze staan met Roel Boomstra, Ron Heusdens en Martin Dolfing op een score van drie punten.

Baljakin kwam woensdag in de openingsronde van de nationale titelstrijd tegen debutant Frerik Andriessen sterk voor de dag. Na een neutralisatie van de stelling kreeg hij in de tweede opbouwfase grip op het spel. Zijn aanpak resulteerde in schijfwinst en winnend afspel. De ervaren internationaal grootmeester was niet tevreden over de afloop van zijn treffen van gisteren met Michiel Kroesbergen. „Ik had druk in het spel en stond kansrijk, misschien zelfs wel gewonnen”, zo keek Baljakin terug op de partij die in remise eindigde. „In tijdnood vond ik niet de sterkste voortzetting en daardoor verwaterde mijn voordeel. Na het verstrijken van het vierde speeluur was de stelling uitgewoed en winst niet haalbaar.”


 Vertaal deze site 

Met dank aan

KNDB

Accon avm

Rabobank

Sanders Puzzelboeken

Bolletje

Visser Hattem B.V.

Everloo & Bakker

PODB

Muziekhuis Souman

Hubo Zwerus

Blok projectsoffering

Forbo

Ventilex

Eye-T webdesign uit Heerde

Imtech

Ellen4biz