Pim Meurs op dreef bij NK


Pim Meurs staat na vijf van de elf ronden op een gedeelde 2e plaats bij het NK dammen in Wapenveld. De Culemborger won in wapenveld twee maal en speelde de overige drie partijen remise. Meurs hoeft alleen titelverdediger Alexander Baljakin uit Arnhem boven zich te dulden.


Culemborgse Courant


Meurs startte direct goed door in de eerste ronde te winnen van Martijn rentmeester uit ´s-Gravenpolder. Rentmeester zette al vroeg een centrumaanval in, maar Meurs wist die met goed omsingelingsspel in zijn voordeel om te buigen. In het middenspel leverde dit schijfwinst op en dat was voldoende voor de zege.


De tweede wedstrijd tegen Frerik Andriessen (Delft) leverde een boeiend gevecht op waarbij Meurs constant het initiatief had. Een hekstelling van Andriessen werd verruild voor een late Ghestem-opstelling van Meurs. Meurs kreeg hiermee wel schijfwinst, maar dit was niet genoeg voor de winst.


Tegen Alexander Baljakin kwam er een partij met open spel op het bord. In het middenspel kon Meurs het initiatief naar zich toe trekken, maar meer dan remise zat er niet in.


Tegen Michiel Kroesbergen (Groningen) kreeg Meurs in een klassieke partij opnieuw het initiatief. Na een Coup Royal kwamen beide spelers op dam en was er een duidelijke remisestand ontstaan. Meurs had echter overzien dat een andere variant van de Coup Royal die ook aanwezig was wel duidelijk voordeel voor hem zou hebben opgeleverd.


De vijfde ronde leverde de tweede zege voor Meurs op. Debutant Richard Mooser uit Heerhugowaard ging lang gelijk op in een open partij. Nadat Meurs op de 38e zet de aanval had ingezet kreeg hij het initiatief. De Culemborger kon met een combinatie doorbreken naar dam, maar speelde het daarna niet optimaal. Mooser kreeg daardoor remisekansen. Omdat ook Mooser zijn kansen niet goed benutte ging de zege uiteindelijk toch naar Meurs.


Het NK duurt nog tot en met zaterdag 16 april en is live te volgen via www.nkdammen2011.nl

 Vertaal deze site 

Met dank aan

KNDB

Accon avm

Rabobank

Sanders Puzzelboeken

Bolletje

Visser Hattem B.V.

Everloo & Bakker

PODB

Muziekhuis Souman

Hubo Zwerus

Blok projectsoffering

Forbo

Ventilex

Eye-T webdesign uit Heerde

Imtech

Ellen4biz