Damvuurwerk loopt met sisser af


Het was een en al vuurwerk in de zesde ronde van het NK dammen, maar uiteindelijk had Pim Meurs na een enorme blunder van Edwin Twiest aan een minuscuul rotje genoeg voor de enige dagzege.


Bert Dollekamp | Dagblad van het Noorden

De Culemborger achterhaalt daarmee titelverdediger Baljakin die met een plusremise tegen de uit de as herrezen reus Kees Thijssen genoegen moest nemen. Martin Dolfing kwam na een heroïsch gevecht met Martijn Rentmeester op remise uit. Roel Boomstra brak via een fraai schijnoffer door de linies van Frerik Andriessen, maar meer dan een plusje leverde het niet op. Groninger Michiel Kroesbergen kwam in een spannende Kellervariant tegen debutant Richard Mooser met een punt goed weg.

NK dammen 6e ronde

Kroesbergen-Mooser 1-1, Thijssen-Baljakin 1-1, Twiest-Meurs 0-2, Heusdens-Lemmen 1-1, Dolfing-Rentmeester 1-1, Boomstra-Andriessen 1-1

Stand: 1.Baljakin 6-9 (+1) 2.Meurs 6-9, 3.Boomstra 6-8 (+1),4. Lemmen 6-8 (-1), 5. Heusdens 6-7 (+1), 6.Dolfing 6-7, 7.Andriessen 6-6, 8.Kroesbergen 6-5, 9.Rentmeester en Twiest 6-4, 11. Thijssen 6-3 (-2), 12.Mooser 6-2.

De partijen zijn dagelijks live te volgen op www.nkdammen2011.nl

 Vertaal deze site 

Met dank aan

KNDB

Accon avm

Rabobank

Sanders Puzzelboeken

Bolletje

Visser Hattem B.V.

Everloo & Bakker

PODB

Muziekhuis Souman

Hubo Zwerus

Blok projectsoffering

Forbo

Ventilex

Eye-T webdesign uit Heerde

Imtech

Ellen4biz