Baljakin neemt voorschot op derde NK- titel


Alexander Baljakin heeft gisteren in de zevende ronde van het NK dammen in Wapenveld goede zaken gedaan. De grootmeester van DV Huissen liep via winst op talent Roel Boomstra een punt weg van zijn belangrijkste concurrent en teamgenoot Pim Meurs, die de punten deelde met Kees Thijssen.
De trilogie van Baljakin lijkt in de maak. Met nog vier partijen voor de boeg heeft de winnaar van de laatste twee NKs n punt en een plusremise meer dan Meurs.


door Anton Janssen | De Gelderlander - Regiosport Betuwe

Zijn partij tegen Boomstra kende vlak voor het verstrijken van het vierde speeluur een abrupt einde. Op het moment dat de jeugdwereldkampioen uit Drente aan zijn laatste minuut bedenktijd bezig was, verraste Baljakin hem met een verrassende opstoot. Boomstra raakte in paniek, want zijn 49e zet, de voorlaatste in de partij, was regelrecht verliezend.
Dit was voor mij een prima dag, zo reageerde Baljakin gisteren na afloop. Deze zege is een mooie opsteker. Ik ga nu geloven in mijn kansen op een derde Nederlandse titel op rij.

Meurs probeerde tevergeefs te profiteren van de matige vorm waarin grootmeester Thijssen steekt. De vijfvoudig kampioen ging in zijn eerste drie partijen op dit NK onderuit en maakt een aangeslagen indruk. Meurs had in de partij ook een langdurig overwicht, nam de stelling van Thijssen onder vuur, maar dat sloeg niet door. Meurs: Ik hoopte over rechts naar de damlijn door te breken. Een foutje in het middenspel brak me op. Kansjes bleven daardoor uit en het werd uiteindelijk een gelijkwaardige remise.
Jasper Lemmen kwam tegen de taaie Michiel Kroesbergen eveneens op remise uit. De Bemmel-naar staat nog wel derde maar heeft inmiddels ruim twee punten goed te maken op Baljakin.

NK dammen 2011
Zevende ronde: Jasper Lemmen Michiel Kroesbergen 1- 1, Martijn Rentmeester-Ron Heusdens 1-1, Frerik Andriessen-Martin Dolfing 2-0, Pim Meurs-Kees Thijssen 1-1, Richard Mooser- Edwin Twiest 1- 1 (plusrem. Mooser), Alexander Baljakin- Roel Boomstra 2-0.

Stand:
1. Baljakin 7-11 (1+), 2. Meurs 7-10, 3. Lemmen 7-9 (1-), 4. Boomstra en Heusdens 7-8 (1+), 6. Andriessen 7-8 (1+, 1-), 7. Dolfing 7- 7, 8. Kroesbergen 7- 6, 9. Rentmeester 7-5, 10. Twiest 7-5 (1-), 11. Thijssen 7-4 (2-), 12.Mooser 7-3 (1+).

 Vertaal deze site 

Met dank aan

KNDB

Accon avm

Rabobank

Sanders Puzzelboeken

Bolletje

Visser Hattem B.V.

Everloo & Bakker

PODB

Muziekhuis Souman

Hubo Zwerus

Blok projectsoffering

Forbo

Ventilex

Eye-T webdesign uit Heerde

Imtech

Ellen4biz