Meurs nog in de race om titel op NK dammen


Pim Meurs staat na de gisteren gespeelde zevende ronde voor het Nederlands kampioenschap dammen in het kielzog van titelverdediger en koploper Alexander Baljakin.


Door Anton Janssen | De Gelderlander - Regiosport Rivierenland

De Culemborger heeft een punt minder dan zijn clubgenoot bij DV Huissen die bovendien het voordeel van een plusremise heeft. De kopgroep bestaat uit drie deelnemers. Baljakin heeft, met nog vier speelronden voor de boeg, elf punten uit zeven partijen, Meurs tien en nummer drie Jasper Lemmen negen. Meurs is tevreden over zijn verrichtingen op zijn vierde NK: „Het gaat qua spel uitstekend. Het toernooi verloopt prima voor mij. Ik zie dit titeltoernooi vooral als voor-bereiding op het grote werk. Volgende maand ben ik actief op het wereldkampioenschap in Emmeloord en Urk. Daar zit ik tussen twintig wereldtoppers in de strijd om de mondiale titel.”

De jonge grootmeester had in de zesde ronde een meevaller. Zijn ontmoeting met de debuterende Edwin Twiest had een onverwacht snelle afloop. De Twent vergreep zich in een stelling waarin de echte strijd nog moest ontbranden. Zijn voortzetting was een regelrechte blunder. Die had fatale gevolgen: Meurs liet zich het buitenkansje goed smaken en besliste de partij met een eenvoudige tussenloop.
In de zevende ronde, waarin Baljakin via winst op Boomstra een punt uitliep, had Meurs tegen Kees Thijssen een langdurig overwicht op het centrum van het bord. Na een foutje in het midden-spel resteerde echter niet meer dan remise.

 Vertaal deze site 

Met dank aan

KNDB

Accon avm

Rabobank

Sanders Puzzelboeken

Bolletje

Visser Hattem B.V.

Everloo & Bakker

PODB

Muziekhuis Souman

Hubo Zwerus

Blok projectsoffering

Forbo

Ventilex

Eye-T webdesign uit Heerde

Imtech

Ellen4biz