Baljakin weer een stapje dichter bij de triple


De puntendeling met Ron Heusdens, gisteren in de negende ronde van het NK dammen in Wapenveld, heeft Alexander Baljakin weer een stapje dichter bij de triple gebracht.
De grootmeester van DV Huissen behield op de ranglijst zijn voorsprong van één wedstrijdpunt en een plusremise op zijn clubgenoot en belangrijkste concurrent Pim Meurs. Die nam tegen Martin Dolfing genoegen met een snelle remise.


door Anton Janssen | De Gelderlander - regiosport Betuwe

Van de overige achtervolgers maakte Roel Boomstra via winst op Richard Mooser als enige een punt van zijn achterstand goed. Hij passeerde Bemmelnaar Jasper Lemmen en staat nu derde, met twee punten minder dan Baljakin en één minder dan Meurs.
Baljakin was in zijn partij van gisteren tegen Heusdens, de Nederlands kampioen van 2008, voor de winst gegaan. „Het bleek achter het bord lastiger dan ik hoopte. Ik had de betere stelling maar het was ingewikkeld om door te drukken. Ron reageerde alert. Bovendien had ik dit keer zelf met tijdnood te maken”, aldus Baljakin, die in de resterende twee ronden op zijn voormalige ploeggenoot Lemmen (vandaag) en Martijn Rentmeester (morgen) stuit. „Boomstra is weliswaar dichterbij gekomen maar toch zie ik goede mogelijkheden om dit NK winnend af te sluiten.”

Meurs die woensdag een superspannend treffen met Boomstra onbeslist afsloot, had gisteren tegen Dolfing weinig mogelijkheden. De Culemborger in Huissense dienst lijkt zich bij de suprema-tie van Baljakin te hebben neergelegd en met een tweede klassering tevreden te zijn. Die gaat hem twee grootmeesterpunten opleveren waarmee de titel nationaal grootmeester binnen bereik komt. Meurs moet dan nog één GMNpunt scoren. Lemmen zat tegen debutant Frerik Andriessen beter in het spel, maar moest in een (plus) remise berusten. „Ik heb deze week enkele mindere stellingen overleefd”, zei de kopman van DC Lent en nummer vier van het klassement. „Vandaag was mijn positie veelbelovend, beslissend voordeel is een ander verhaal. Het langdradig eindspel leverde me voor het eerst op dit NK een plusje op.”

 Vertaal deze site 

Met dank aan

KNDB

Accon avm

Rabobank

Sanders Puzzelboeken

Bolletje

Visser Hattem B.V.

Everloo & Bakker

PODB

Muziekhuis Souman

Hubo Zwerus

Blok projectsoffering

Forbo

Ventilex

Eye-T webdesign uit Heerde

Imtech

Ellen4biz