Meurs nog altijd op koers bij NK dammen


Pim Meurs handhaafde deze week op het Nederlands kampioenschap dammen in Wa-penveld zijn topklassering. De deelnemer uit Culemborg staat twee ronden voor het einde nog steeds op de tweede plaats.
De jonge grootmeester moet n wedstrijdpunt en een plusremise goedmaken op koploper Alexander Baljakin. Deze clubgenoot van Meurs bij DV Huissen lijkt op weg naar zijn derde titel op rij.


door Anton Janssen | De Gelderlander Regiosport Rivierenland

Meurs handhaafde zijn ongeslagen status. Het was woensdag tegen talent Roel Boomstra superspan-nend. De Culemborger ging risicos niet uit de weg. Hij koos voor een gevaarlijke opsluiting aan zijn korte vleugel. Die strategie vraagt om voortdurend attent te blijven.

Dat deed Pim Meurs dan ook. Toen hij de kans kreeg zich met gelijkspel uit de opsluiting te bevrijden, deed hij dat prompt. De strijd was na ruim tweenhalf uur spelen en precies 40 zetten gestreden: remise.
In de partij van gisteren tegen Martin Dolfing had Meurs weinig mogelijkheden. Het spel kabbelde linea recta naar de voor de Culemborger zesde remise. De viervoudig NK- deelnemer zag in de Groninger niet n tegenspeler tegen wie je ongestraft op winst kunt spelen.

Het NK duurt nog twee dagen. Meurs speelt vandaag tegen denksportfenomeen Ron Heusdens en morgen tegen Jasper Lemmen. Het lijkt er op dat Meurs zich bij de suprematie van Baljakin heeft neergelegd en met een tweede klassering tevreden is.

Met die plaats is hij rechtstreeks geplaatst voor het NK 2012. Die gaat hem twee grootmeesterpunten op-leveren waarmee de titel nationaal grootmeester binnen bereik komt. Meurs moet dan in een volgend NK nog n GMN-punt scoren. De titel internationaal grootmeester heeft hij al een tijdje op zak.

Meurs ging het NK in met het doel inhoudrijke partijen te spelen. Die passen in zijn voorbereiding op het komende wereldkampioenschap, waarvoor Meurs al is geplaatst.

 Vertaal deze site 

Met dank aan

KNDB

Accon avm

Rabobank

Sanders Puzzelboeken

Bolletje

Visser Hattem B.V.

Everloo & Bakker

PODB

Muziekhuis Souman

Hubo Zwerus

Blok projectsoffering

Forbo

Ventilex

Eye-T webdesign uit Heerde

Imtech

Ellen4biz