Boomstra berooft Meurs van tweede plek


De afloop van het NK dammen in Wapenveld blijft niet alleen voor koploper Alexander Baljakin tot op de laatste dag spannend. Pim Meurs uit Culemborg verspeelde gisteren zijn tweede plaats.


door Anton Janssen | De Gelderlander, editie Rivierenland,


Roel Boomstra was verantwoordelijk voor de wisseling van het decor. Het 18-jarige talent won gisteren in de voorlaatste ronde van Edwin Twiest en zette Meurs, die remise speelde tegen Ron Heusdens, terug naar plaats drie. Beide spelers hebben dertien punten, een minder dan Baljakin. Boomstra staat tweede op basis van een plusremise.

Meurs speelt vandaag tegen Jasper Lemmen, de nummer vier van het klassement. Boomstra treft Kees Thijssen aan het bord. Deze grootmeester, van 2003 tot en met 2007 onafgebroken Nederlands kampioen, speelt nu een voor zijn doen matig titeltoernooi.
Voorafgaande aan de ontmoeting van gisteren tussen Meurs en Heusdens was de onderlinge ba-lans in evenwicht. De Culemborger en de grootmeester uit Schiedam hadden beiden twee keer van elkaar gewonnen.

Het treffen van gisteren gaat als een ondernemende confrontatie naar de geschiedenisboeken. De theoretische paden werden snel verlaten waarna de spelers elkaar op hun creativiteit gingen testen. Na de tijdnoodfase volgde een afwikkeling die beiden een punt opleverde. De twee plusschijven voor Meurs in het eindspel waren onvoldoende voor sluitende winstvarianten.

 Vertaal deze site 

Met dank aan

KNDB

Accon avm

Rabobank

Sanders Puzzelboeken

Bolletje

Visser Hattem B.V.

Everloo & Bakker

PODB

Muziekhuis Souman

Hubo Zwerus

Blok projectsoffering

Forbo

Ventilex

Eye-T webdesign uit Heerde

Imtech

Ellen4biz