Rentmeester gooit geen roet in eten bij NK dammen


Martijn Rentmeester verloor zaterdag in de laatste ronde van het NK dammen van Alexander Baljakin.
Die laatste werd daardoor voor de derde maal op rij Nederlands kampioen. De uit 's-Gravenpolder afkomstige Rentmeester sloot het toernooi af op de tiende plaats. Er deden twaalf dammers mee.


Bron: PZC


Rentmeester verzamelde uit zijn elf partijen acht punten. Die acht punten kwamen tot stand door acht remises. De overige drie partijen verloor hij. Rentmeester debuteerde in Wapenveld op een NK. Volgend jaar verwacht dat volgend jaar geen vervolg te kunnen geven. Hij wil afstuderen in technische informatica en de tijd die dat naar verwachting zal opslokken, gaat onder meer ten koste van zijn tijd achter het dambord.

Alexander Baljakin, die voor de achtste keer meedeed aan het NK, bracht zijn eindtotaal met de zege op Rentmeester op 16 punten, twee meer dan zijn naaste concurrenten Roel Boomstra en Pim Meurs. Baljakin sloot het toernooi in stijl af. Op eigen kracht, in de wetenschap dat hij door de remises van andere titelkandidaten al genoeg had aan een punt. De Arnhemmer speelde voor de winst. Hij ging voortvarend te werk, kreeg voordeel, maar zag Rentmeester op de 41e zet toch een dam halen. De regerend kampioen werkte die met zijn eigen dam van het bord ten koste van vier schijven. Het bleek even later de winnende oplossing.

Eindstand: 1. Baljakin 16, 2. Boomstra 14 (+), 3. Meurs 14, 4. Heusdens 13 (+), 5. Lemmen 13, 6. Kroesbergen 12 (+), 7. Dolfing 12, 8. Andriessen 11, 9. Thijssen 9, 10. Rentmeester 8, 11. Mooser 5 (+), 12. Twiest 5 (-).

 Vertaal deze site 

Met dank aan

KNDB

Accon avm

Rabobank

Sanders Puzzelboeken

Bolletje

Visser Hattem B.V.

Everloo & Bakker

PODB

Muziekhuis Souman

Hubo Zwerus

Blok projectsoffering

Forbo

Ventilex

Eye-T webdesign uit Heerde

Imtech

Ellen4biz