Brons voor Pim Meurs op NK dammen


Pim Meurs is net als vorig jaar als 3e geindigd op het NK dammen. Ook de rest van het erepodium bleef onveranderd. Alexander Baljakin (Arnhem) pakte opnieuw het goud voor Roel Boomstra (Emmen). Ten opzichte van vorig jaar waren de verschillen echter kleiner. Baljakin had vorig jaar 17 punten en Boomstra en Meurs ieder 13. Nu was dat 16-14-14.


Bron: Culemborgse Courant

Opnieuw had Boomstra daarbij n plusremise meer dan Meurs. Alle drie plaatsten zich direct voor de finale van het NK 2012.

Meurs begon de 2e toernooiweek in Wapenveld met een snelle overwinning op Edwin Twiest uit Vriezenveen. In een klassieke stand ging Meurs in de aanval. Twiest probeerde deze te neutraliseren, maar overzag daarbij een snelle schijfwinst die direct beslissend was.p>Daarna volgden vijf remises tegen Kees Thijssen (Diemen), Roel Boomstra, Martin Dolfing (Groningen), Ron Heusdens (Schiedam) en Jasper Lemmen (Bemmel). Tegen Thijssen ging de strijd lang gelijk op, tot Meurs in het late middenspel groot voordeel kon krijgen. Hij miste echter deze kans, waar na de punten werden gedeeld.

In de partijen tegen Boomstra en Dolfing werd veel geruild, waarbij het evenwicht nergens werd verbroken. Ook tegen Heusdens leek er lang weinig aan de hand, maar in een dunne stand kreeg Meurs toch kansen. Uiteindelijk bleken deze onvoldoende voor de winst. De slotronde tegen Lemmen werd opnieuw een gelijkwaardige remise. Al met al kan Pim Meurs terug kijken op een goed gespeeld kampioenschap. Als enige deelnemer is hij in geen enkele partij in het nadeel geweest. Mede daardoor bleef hij voor het tweede jaar op rij ongeslagen.

In mei staat voor Meurs de grootste opgave uit zijn carrire tot nu toe op het programma. Van 7 t/m 28 mei doet hij in Emmeloord en Urk mee aan het WK dammen. Vrijwel de gehele wereldtop zal hieraan meedoen. De 20 deelnemers treffen elkaar allemaal in drie weken dammen, waardoor conditie bij dit evenement het sleutelwoord zal zijn.

 Vertaal deze site 

Met dank aan

KNDB

Accon avm

Rabobank

Sanders Puzzelboeken

Bolletje

Visser Hattem B.V.

Everloo & Bakker

PODB

Muziekhuis Souman

Hubo Zwerus

Blok projectsoffering

Forbo

Ventilex

Eye-T webdesign uit Heerde

Imtech

Ellen4biz