Lemmen neemt de afslag Wapenveld


door Anton Janssen van De Gelderlander | maandag 14 februari 2011

originele bron


HUISSEN - Jasper Lemmen heeft zijn goede vooruitzichten op plaatsing voor het NK dammen behouden. De speler uit Bemmel pakte zaterdag op de derde speeldag van het kwalificatietoernooi in Huissen drie punten en staat in zijn groep op de tweede plaats, pal achter oud-Nederlands kampioen Ron Heusdens.

Lemmen heeft na zes ronden negen punten verzameld, n meer dan Wim Kalis en twee meer dan een groepje van vier spelers. De nummers een en twee van de groep plaatsen zich voor de NK, later dit jaar in Wapenveld. Over twee weken, zaterdag 26 fabruari, worden de laatste twee ronden afgewerkt.

Maarten Linssen uit Huissen hoort in deze groep tot de achtervolgers. Hij staat met zeven punten op de zevende plaats. Linssen maakte in de vijfde ronde indruk met een fraaie positionele overwinning op Frank Teer. In de middag deelde hij de punten met de als derde geklasseerde Kalis.

Thijs Gerritsen kende met drie punten uit twee partijen eveneens een productieve dag. De dorps- en clubgenoot van Lemmen speelde remise tegen Cock van Wijk en pakte tegen Arie Janssen van Doorn de volle buit. Hij staat nu met 6 uit 6 op de twaalfde plaats.

 Vertaal deze site 

Met dank aan

KNDB

Accon avm

Rabobank

Sanders Puzzelboeken

Bolletje

Visser Hattem B.V.

Everloo & Bakker

PODB

Muziekhuis Souman

Hubo Zwerus

Blok projectsoffering

Forbo

Ventilex

Eye-T webdesign uit Heerde

Imtech

Ellen4biz